Υπερπληθυσμός: Η Νο1 απειλή για τη Γη

Υπερπληθυσμός: Η Νο1 απειλή για τη Γη

Ρενάτα Γρυπάρη

10/03/2009 12:21

Ο υπερπληθυσμός απειλεί να καταστρέψει τον πλανήτη Γη και όχι οι κλιματικές αλλαγές ή η τρομοκρατία, εκτιμά ο καθηγητής αναπαραγωγής και βιολογίας του πανεπιστημίου Μελβούρνης, Ρότζερ Σορτ, ο οποίος μάλιστα προτρέπει σε χρήση προφυλακτικού για τη σωτηρία.
Όπως ανέφερε σε συνέδριο που διεξήχθη στο Σίδνεϋ, για πρώτη φορά στην ιστορία οι ανθρώπινες δραστηριότητες ξεπερνούν τη δυνατότητα του πλανήτη να ανταποκριθεί στις νέες συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί. Αιτία η αλματώδης αύξηση του πληθυσμού τα τελευταία χρόνια, που έχει ως αποτέλεσμα ο κίνδυνος να αυξάνεται δραματικά.
Ο ίδιος, μάλιστα, είπε ότι θα πρέπει οι άνθρωποι να μάθουν να χρησιμοποιούν προφυλακτικά τα οποία και θα πρέπει να προμηθεύονται με σχετική ευκολία, αν θέλουμε να δούμε κάποια μείωση του πληθυσμού τα προσεχή χρόνια.

Όπως δήλωσε ο καθηγητής Σορτ, η Κίνα είναι το μόνο κράτος στον κόσμο, που έχει λάβει μέτρα κατά του υπερπληθυσμού, επιτρέποντας στα ζευγάρια να αποκτήσουν μόνο ένα παιδί. Οι νέοι στην Κίνα αποτελούν μειοψηφία σε σχέση με τους μεσήλικες και τους ηλικιωμένους, ενώ ακριβώς στο άλλο άκρο βρίσκεται το Πακιστάν όπου οι νέοι, που δεν έχουν πρόσβαση ούτε στην παιδεία ούτε στην εργασία, αποτελούν την μεγάλη πλειοψηφία που δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην χώρα.

3 comments:

η Τοξότισσα said...

Αυτή τη δήλωση τώρα θα πρέπει να την κατατάξουμε στα υπέρ του γεγονότος πως δεν είναι το κλίμα ο μπαμπούλας και η καταστροφή για την ανθρωπότητα?

Είναι το ίδιο ανήθικη με το μεγάλο ψέμα της ανθρωπογενούς υπερθέρμανσης.

Στην ουσία της είναι ένα σύγχρονο καμουφλάζ για τις ναζιστικού τύπου θεωρίες ευγονικής, στην οποία θα κατέτασσα εν μέρει και τα chemtrails

Discover ! said...

Είναι ανησυχητικό, ότι τα τελευταία χρόνια αρκετοί επιστήμονες και καταξιωμένοι επιχειρηματίες όπως ο ιδιοκτήτης του CNN, αναφέρουν ξεκάθαρα ότι ο υπερπληθυσμός αποτελεί το κυριότερο πρόβλημα στον πλανήτη. Δεν θέλω να εμπλακώ σε ''θεωρίες συνωμοσίας'' αλλά είναι πρέπει να μας προβληματίζει και να μας ανησυχεί το γεγονός ότι κάποιοι μπορεί αποφασίσουν να εφαρμόσουν μέτρα για το αντιμετωπίσουν. Αν δεν άρχισαν να τα εφαρμόζουν βέβαια...

η Τοξότισσα said...

Και μόνο να αναρωτιέσαι για τέτοια θέματα, θέλοντας ή μη θα σε πουν "συνωμοσιολόγο"...

ή μήπως θαρρείς πως δεν απέκτησες τον τίτλο αναρωτώμενος για τα περι chemtrails...?

η ετικέτα είναι η τσίχλα, για να μην αναρωτιέται κανείς λογικά σκεπτόμενος...