ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΕΤΑΙ Η ΧΡΗΣΗ ΤΗΣ ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗΣ ΣΤΗΝ ΑΤΜΟΣΦΑΙΡΑ ;;

Η γεωμηχανική ορίζεται ως η επιστήμη που μελετά, σχεδιάζει και εφαρμόζει μέτρα τεράστιας κλίμακας για εξισσοροπήση των συνεπειών της υπερθέρμανσης.

Τα μέτρα αυτά μπορούν να επιτευχθούν με τρεις μεθόδους:
1. Έλεγχος της θερμοκρασίας της Γης μειώνοντας την εισερχόμενη ηλιακή ακτινοβολία
2. Καθαρισμός του διοξειδίου του άνθρακα από την ατμόσφαιρα
3. Καταπολέμηση των ακραίων καιρικών φαινομένων

Η πρώτη μέθοδος που αναγράφεται πιο πάνω περιλαμβάνει μέτρα όπως η τοποθέτηση γιγάντιου κατόπτρου ανάμεσα στη Γη και τον ήλιο, η διασπορά σωματιδίων στην ατμόσφαιρα (θείο ή αλουμίνιο-βάριο) και όλα αυτά για να μειωθεί η ηλιακή ακτινοβολία που έρχεται προς τη Γη και έτσι να δροσιστεί ο πλανήτης.
Προσομοιώσεις του Κεν Καλντέιρα, εκ των κορυφαίων μετερεωλόγων στον πλανήτη, έδειξαν ότι αν μειώναμε 1,8 % της εισερχόμενης ηλιακής ακτιβονολίας, ακόμη και με διπλασιασμό του CO2 με τα σημερινά επίπεδα δεν θα υπήρχε καθόλου υπερθέρμανση.

Μόλις πρόσφατα άρχισε ο κόσμος να μαθαίνει για την γεωμηχανική. Για τους περισσότερους επιστήμονες και αρμόδιους φορείς η γεωμηχανική είναι λες και δεν υπάρχει. Κρατάνε μία περίεργη στάση, λες και φοβούνται να μιλήσουν γι' αυτήν ή δεν τους επιτρέπεται ...

Δυστυχώς αρκετά μέτρα της γεωμηχανικής εφαρμόζονται (αλλά επίσημα και άλλα όχι) και η μία βασική θεωρία των chemtrails υποστηρίζει ότι αυτά αποτελούν μέρος προγράμματος της γεωμηχανικής με την διασπορά αλουμινίου και βαρίου στην ατμόσφαιρα ώστε να αντανακλούν 1,8% της ηλιακής ακτινοβολίας και δροσιστεί η Γη.

Ως τώρα, δεν υπήρξε επίσημη τοποθέτηση για την χρήση της γεωμηχανικής στην ατμόσφαιρα με την διασπορά οποιουδήποτε σωματίδιου (θείο ή chemtrails) αλλά το παρακάτω δημοσίευμα ίσως δίνει την απάντηση στο αίνιγμα μας .....

-------------------------------------------------------------------------------------------

Εντονότερο σε όλο τον κόσμο το σκοτείνιασμα της ατμόσφαιρας

Μαυρίζουν οι ουρανοί

Νέες έρευνες διαψεύδουν προηγούμενες μελέτες καταδεικνύοντας πως η ατμοσφαιρική ορατότητα σε όλο τον κόσμο μειώνεται συνεχώς

Οι ουρανοί ολοένα σκοτεινιάζουν με αποτέλεσμα τη μείωση της ορατότητας, αποκαλύπτουν μετρήσεις της ατμοσφαιρικής ορατότητας από χιλιάδες σημεία σε όλο τον κόσμο. Η νέα αυτή έρευνα έρχεται να διαψεύσει παλαιότερες μελέτες σύμφωνα με τις οποίες τα αιωρούμενα σωματίδια που προκαλούν το «παγκόσμιο σκοτείνιασμα» έχουν πια περιοριστεί. Πιο έντονο το φαινόμενο στην Ασία, ενώ η ορατότητα στην Ευρώπη έχει βελτιωθεί κατά τα τελευταία 30 χρόνια.
Μείωση ορατότητας
Το 2005, υπενθυμίζει το Nature.com, δύο έρευνες που δημοσιεύτηκαν στο Science κατέληγαν στο συμπέρασμα ότι το φαινόμενο του «παγκόσμιου σκοτεινιάσματος» (global dimming), το οποίο άρχισε τη δεκαετία του 1950, άρχισε να αντιστρέφεται στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Το ευοίωνο αυτό συμπέρασμα δυστυχώς δεν επιβεβαιώνεται. Αερολύματα όπως η αιθάλη, η σκόνη και το διοξείδιο του θείου συνεχίζουν να μειώνουν την ορατότητα και να σκοτεινιάζουν τους ουρανούς σε όλο τον κόσμο. Για τις ανάγκες της νέας μελέτης, με επικεφαλής τον Καϊκούν Ουάνγκ του Πανεπιστημίου του Μέριλαντ στο Κόλετζ Παρκ, οι ερευνητές βασίστηκαν σε μετρήσεις της ορατότητας -ένα καλό έμμεσο μέτρο της συγκέντρωσης των αιωρούμενων σωματιδίων- οι οποίες προήλθαν από 3.250 μετεωρολογικούς σταθμούς σε όλο τον κόσμο και καλύπτουν το διάστημα 1973-2007. Οι ερευνητές χρησιμοποίησαν πρόσφατα στοιχεία από δορυφόρους για να επιβεβαιώσουν πως οι μετρήσεις ορατότητας από τους μετεωρολογικούς σταθμούς συνιστούν μια καλή ένδειξη της συγκέντρωσης αερολυμάτων στον αέρα.

«Στο σκοτάδι» η Ασία

«Τα αερολύματα αυξάνονται πάνω από μεγάλο μέρος του κόσμου, ιδιαίτερα στην Ασία», δήλωσε στο Reuters ο Ρόμπερτ Ντίκινσον του Πανεπιστημίου του Τέξας, μέλος της ερευνητικής ομάδας που υπογράφει τη νέα δημοσίευση στο περιοδικό Science. Τη χειρότερη ρύπανση την τελευταία δεκαετία έχει γνωρίσει η Ασία, όπου ο ουρανός της Κίνας και της Ινδίας έχει καλυφθεί από ένα καφετί νέφος, το οποίο φαίνεται εμφανώς να ξεχωρίζει στις φωτογραφίες των δορυφόρων από τη λευκή λωρίδα των Ιμαλαΐων. «Στη Νότια Αμερική και την Αφρική -σημειώνει η επιστημονική ομάδα- το μούχρωμα στον ουρανό άρχισε να αυξάνεται από το 1985, ενώ στη Σιβηρία παρέμεινε σταθερό καθΆ όλη τη διάρκεια της παρατήρησης». Η μόνη περιοχή του πλανήτη όπου η ατμόσφαιρα έχει καθαρίσει τα τελευταία 30 χρόνια είναι η Ευρώπη, αναφέρουν οι ερευνητές. Η βελτίωση αποδίδεται στον κανονισμό της ΕΕ για την ποιότητα του αέρα αλλά και στην πτώση της βιομηχανικής παραγωγής στις πρώην κομουνιστικές χώρες από τη δεκαετία του 1990.

Κλιματικές επιπτώσεις

Την ίδια ώρα, οι περισσότεροι επιστήμονες συμφωνούν σήμερα ότι το «παγκόσμιο σκοτείνιασμα» συνδέεται άμεσα με την κλιματική αλλαγή. Παραμένει όμως άγνωστο αν τα αιωρούμενα σωματίδια επιταχύνουν ή αντίθετα θα επιβραδύνουν την άνοδο της θερμοκρασίας. Ορισμένα σωματίδια, όπως η σκόνη, ευνοούν το σχηματισμό νεφών τα οποία ανακλούν την ηλιακή ακτινοβολία πίσω στο Διάστημα και δροσίζουν έτσι τον πλανήτη. Ανακλαστικές ιδιότητες έχουν και άλλοι αέριοι ρύποι, όπως το διοξείδιο του θείου. Ωστόσο, άλλα αερολύματα, όπως η αιθάλη, έχουν την αντίθετη επίδραση καθώς απορροφούν τη θερμική ακτινοβολία αντί να την ανακλούν.

Πάντως, οι επιστήμονες επισημαίνουν ότι περισσότερο από το 50% των ρυπογόνων σωματιδίων προέρχεται από την καύση του ξύλου και των γεωργικών υπολειμμάτων. Στο μεταξύ, ο δρ Καϊκούν Ουάνγκ, επικεφαλής επιστημονικής ομάδας από το Πανεπιστήμιο του Μέριλαντ στις ΗΠΑ, εκτιμά ότι οι ελλιπείς γνώσεις για τη σχέση του παγκόσμιου σκοτεινιάσματος και της παγκόσμιας θέρμανσης ήταν ο λόγος που οι προηγούμενες μελέτες οδηγήθηκαν σε εσφαλμένα συμπεράσματα.

Κωδικός άρθρου: 860011
ΠΟΛΙΤΗΣ - 17/03/2009, Σελίδα: 10


----------------------------------------------------------------------------------------
ΣΧΟΛΙΑ
1. Και τα chemtrails σχηματίζουν νέφη όπως περιγράφονται μέσα από αρκετές επιστημονικές πατέντες
2. " οι ελλιπείς γνώσεις για τη σχέση του παγκόσμιου σκοτεινιάσματος και της παγκόσμιας θέρμανσης ήταν ο λόγος που οι προηγούμενες μελέτες οδηγήθηκαν σε εσφαλμένα συμπεράσματα."
Οι προηγούμενες μελέτες είχαν σωστά συμπεράσματα για τη σχέση του παγκόσμιου σκοτεινιάσματος και της υπερθέρμανσης απλά αυτό που διαφοροποίησε τα συμπεράσματα με την σημερινή μελέτη ήταν η έναρξη των εμφανίσεων chemtrails που μας κρύβουν τον ήλιο... Πολύ λογική εξήγηση έστω και αν συνεχίζουν οι περισσότεροι από εμάς να κρύβονται πίσω από το δάκτυλο τους.
3. Όσο για τις ελλιπείς γνώσεις που αναφέρει ο επιστήμονας είναι προπαγανδιστικό το συμπέρασμα του γιατί δεν ήταν και τόσο ελλιπείς οι γνώσεις των προηγούμενων μελετών. Βασίζονται σε μετρήσεις από την δεκατία του '50 και επιβεβαιώνονται όλες από ξεχωριστές μελέτες.
Δείτε το Ντοκυμαντέρ ''Πλανητική Σκίαση" για επιβεβαίωση
4. Πιστεύω ότι η μελέτη αυτή ίσως ήταν κατευθυνόμενη για να καλύψει τις συνέπειες των chemtrails.. Ένα άλλοθι για να συνεχίσουν τις παράνομες δραστηριότητες τους στην ατμόσφαιρα, να συνεχίζουν να μαυρίζουν τους ουρανούς μας ........

4 comments:

η Τοξότισσα said...

Μολονότι συμφωνώ με το γεγονός πως τα chemtrail έχουν άμεση σ΄χεση με τα αιωρούμενα μικροσωματίδια στην ατμόσφαιρα και σίγουρα με το "σκοτείνιασμα" στον ουρανό -πράγμα που διαπιστώνει ο κάθε ΄΄ενας μας μετά από μία τέτοια επιχείρηση αεροψεκασμών, ωστόσο θα ήθελα να σταθώ σε δύο σημεία:
|* η ελλειπής γνώση, αλλά και η "επιλεκτική προώθηση" μελετών σχετικά με την ατμόσφαιρα, οδήγησαν στην "εγκατάσταση" της θεωρίας του θερμοκηπίου στην κοινή γνώμη, αλλά και να θεωρείται "επιστημονικό δεδομένο" ΕΝΩ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (βλέπε και σημερινή ανάρτηση μου σχετικά στο ΤΟΧOTIS

με αποτέλεσμα να χειραγωγείται ολόκληρος ο πλανήτης και να επιβάλλονται μέτρα που καμία σχέση δεν έχουν με "προστασία από τις κλιματικές αλλαγές"...

Επιπλέον η γεωμηχανική δεν είναι επιστήμη, με την ορθή έννοια του όρου, αλλά τεχνολογία που κάποιοι θέλουν να εφαρμόσουν ή εφαρμόζουν

Τέλος θα ήθελα να επισημάνω το γεγονός πως η αύξηση νεφών πράγματι προκαλεί μείωση της θερμοκρασίας, όμως σε αντίθεση με τα φυσικά νέφη -που σύμφωνα με μελέτες σχηματίζονται με βάση την κοσμική ακτινοβολία και τη δραστηριότητα του ήλιου- τα τεχνητά νέφη των chemtrails λειτουργούν σαν φακός που εστιάζει κάτω σε πολύ συγκεκριμένο χώρο τις δέσμες της ηλιακής ακτινοβολίας... δηλ. σε αστικά κέντρα....

Και φυσικά να ξαναπώ πως το CO2 καμία σχέση δεν έχει με όσα του προσάπτονται.... Όλα μια καλοστημένη κομπίνα...

antonis said...

Στην Κυπρο εδω και καιρο συμβαινουν μαζικοι ψεκασμοι σε τετοιο βαθμο που σκεπαζεται ολος ο ουρανος απο ενα λευκο συννεφο το οποιο στην συνεχεια προσ το βραδυ γινεται μαυροκοκκινο!! Εχουν εμφανιστει και παραξενα φαινομενα μετα απο υπερβολικα εντονους ψεκασμους οπως αναποδα ουρανια τοξα - χημικα τοξα αλλα το πιο εντυποσιακο και παραξενο γεγονος εμφανιστηκε στις 4/12/10 ..Ενας τεραστιος δακτυλιος χημικου τοξου γυρω απο τον ηλιο και στην συνεχεια ξαφνικα εμφανιζονται αριστερα και δεξια απο τον ηλιο δυο φωτεινοι κυκλοι που το φως τουσ ηταν τετοιο που νομιζες οτι εβλεπες αλλους δυο ηλιους!!! Σε καπιοια στιγμη δεν ξεχωριζαμε ποιος ειναι ο ηλιος διχως καμμια υπερβολη!! Το εχω τραβηξει με καμερα δειτε το στο καναλι μου URL:http://www.youtube.com/user/parekas..Θα ηθελα μια επιστημονικη αν γινεται εξηγηση γιαυτο το φαινομενο που μας σοκαρε πραγματικα..

GEORGE PAP said...


...προβάλετε και την δική μας προσπάθεια να ενημερώσουμε τον κόσμο για την γενοκτονία που γίνεται... Η Τρίπολη είναι συνεχώς με θολό ουρανό...τα νερά μας μολύνονται... Δείτε: http://aeropsekasmostripolisarcadias.blogspot.gr/ και πάρετε το δικό μας banner code, πείτε μας αν έχετε δικό σας.

dim said...

Και αναφορά σε βιβλίο,
https://books.google.gr/books?id=5KnuwPlfTF4C&pg=PA65&lpg=PA65&dq=nasa+geomechanics&source=bl&ots=szhaIZNx3J&sig=HRrQLGe0BAIU0NPDWSnTFqqyacg&hl=el&sa=X&ved=0ahUKEwitg_vFuKvJAhWI1ywKHbm0BO4Q6AEIRjAF#v=onepage&q=nasa%20geomechanics&f=false