ΟΙ ΨΕΚΑΣΜΟΙ ΑΠΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΛΙΜΑΤΙΚΕΣ ΑΛΛΑΓΕΣ


8 Δεκέμβρη είναι η Παγκόσμια Ημέρα Δράσης κατά της Κλιματικής Αλλαγής.
Στην Αθήνα το Παναττικό Δίκτυο Κινημάτων Πόλης και Ενεργών Πολιτών διοργανώνει διαδήλωση στην Πλατεία Συντάγματος. Θα έπρεπε παρόμοιες εκδηλώσεις να γίνονται σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, όπως συμβαίνει και στο εξωτερικό.

Επειδή στην Αθήνα οι υποστηρικτές της ιστοσελίδας http://www.enouranois.gr/ βρίσκονται ανάμεσα στους διοργανωτές της διαδήλωσης, υπάρχει ελπίδα να ακουστεί για πρώτη φορά μέσα στις κινητοποιήσεις για τις κλιματικές αλλαγές το αυτονόητο μήνυμα ότι δεν μπορεί να γίνει Συζήτηση για τις Κλιματικές Αλλαγές χωρίς να γίνει συζήτηση και για τους Αεροψεκασμούς με Αλουμίνιο και Βάριο, οι οποίοι, σύμφωνα με ενδείξεις από επιστημονικές πηγές μπορεί εν μέρει να αποτελούν υποτιθέμενη ‘απάντηση’ στο φαινόμενο των κλιματικών αλλαγών.

Ο πέπλος σιωπής που καλύπτει αυτούς τους αρνητικούς για την υγεία και το περιβάλλον ψεκασμούς οφείλεται πιθανά όχι μόνο στη παράνομη τους φύση αλλά και στο γεγονός ότι είναι αδύνατο να νομιμοποιηθούν, λόγω της αδυναμίας των κυβερνήσεων να πείσουν τη κοινή γνώμη ότι η σκόπιμη μόλυνση (με αλουμίνιο και βάριο) θα μπορούσε να αποτελεί «λύση» σε οποιοδήποτε πρόβλημα.
Επειδή οι κυβερνήσεις δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν τους πολίτες με ειλικρίνεια και αξιοπρέπεια, καταφεύγουν σε κουτοπονηριές και κάθε είδους διαστρέβλωση. Στα παρασκήνια, το λόμπυ των ‘σκεπτικιστών’, συνεχίζει να έχει το πάνω χέρι. Πολλές Φορές, οι ίδιοι Άνθρωποι, που παίζουν τον σκεπτικιστή σε σχέση με τη σοβαρότητα ή και με την πραγματικότητα των Κλιματικών Αλλαγών, ισχυρίζονται, ότι αν υπήρχε πρόβλημα Κλιματικών Αλλαγών, η Γεωμηχανική (δηλ. οι ψεκασμοί με τοξικές ουσίες), θα ήταν η πιο κατάλληλη και η πιο Οικονομική Λύση!!! τι να πούμε!

Η λύση είναι στα χέρια των πολιτών. Πρέπει να τονίσουμε ότι Ζητάμε: Πλήρη Διαφάνεια σε Σχέση με τα Προγράμματα Γεωμηχανικής Συμπεριλαμβανομένων και των Αεροψεκασμών. Αν οι κυβερνήσεις αρνούνται να μας τη δώσουν τότε θα την εξασφαλίσουμε και χωρίς την άδεια τους.

Υ.Γ. Επειδή είναι πιθανό, οι αεροψεκασμοί να εξυπηρετούν παράλληλα και στρατιωτικούς σκοπούς, είναι απαράδεκτο όμως το θέμα να συνεχίζει να μην απασχολεί και τα αντιπολεμικά κινήματα


Για περισσότερες πληροφορίες :







No comments: