ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ .... ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ ;

ΓΕΩΜΗΧΑΝΙΚΗ
ΓΙΑΤΙ ΤΟΣΗ ΣΙΩΠΗ ;

Στην υπερκαταναλωτική κοινωνία που ζούμε όλα έχουν την τιμή τους, συμπεριλαμβανομένου και του ιδίου του πλανήτη Γη. Ο Τζορτζ Μπους τον κοστολογεί 100 δις δολλάρια το χρόνο, αφού τόσα θα κόστιζε στην οικονομία των ΗΠΑ αν υπόγραφαν την Συνθήκη του Κυότο για μείωση της χρήσης των ορυκτών καυσίμων. Αντι αυτού, προωθείται η ιδέα της γεωμηχανικής που συμπεριλαμβάνει φθηνές προτάσεις-λύσεις κατά της υπερθέρμανσης, χωρίς τη μείωση των ορυκτών καυσίμων και με αμφίβολα αποτελέσματα και συνέπειες για το περιβάλλον. Η επιστημονική κοινότητα είναι διχασμένη στο αν πρέπει να χρησιμοποιηθεί η γεωμηχανική ως μέτρο κατα της υπερθέρμανσης αλλά ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη δύο προτάσεις παγκόσμιας κλίμακας που προτείνει η γεωμηχανική.

Έγγραφο της αμερικανικής κυβέρνησης για τις κλιματικές αλλαγές, τον Σεμπτέμβριο του 2006 δίνει το πράσινο φως στους επιστήμονες να αναπτύξουν μεθόδους για την δημιουργία αντιηλιακής ασπίδας ώστε να ανακλάται περισσότερη ηλιακή ενέργεια πίσω στο διάστημα ως αντίβαρο της υπερθέρμανσης του πλανήτη. Μία μέθοδος είναι αυτή περιγράφεται στην πατέντα 5,003,186 και αφορά διασπορά στην ατμόσφαιρα οξειδίων αλουμινίου και βαρίου μέσω αεροψεκασμών με κόστος 1 δις δολλάρια το χρόνο. Οι αεροψεκασμοί στην Ελλάδα άρχισαν το 2003 και μέχρι σήμερα το φαινόμενο καλύπτεται από παραπληροφόρηση και προπαγάνδα εκ μέρους της ελληνικής κυβέρνησης και των επίσημων φορέων και διεξάγεται εν άγνοια των Ελλήνων πολιτών. Να αναφερθεί ότι ο Ευρωπαίος Επίτροπος για θέματα Περιβάλλοντος κ. Σταύρος Δήμας σε ερώτηση που του υποβλήθηκε κατα τη Παγκόσμια Δράσης των Blogs για το περιβάλλον με θέμα τους αεροψεκασμούς ΔΕΝ τους αρνείται και απλά αναφέρει ότι δεν υπάρχουν στοιχεία ότι είναι επικίνδυνοι. Σύμφωνα όμως με αιματολογικά εργαστήρια και μικροβιολόγους, παρατηρείται αύξηση της συγκέντρωσης αλουμινίου και βαρίου στο αίμα των Ελλήνων.

Εφαρμόζεται το σχέδιο Geritol που αφορά ρίψη σκόνης θειικού σιδήρου στους ωκεανούς για ανάπτυξη φυτοπλαγκτόν όπου θα απορροφούν τεράστιες ποσότητες CO2 από την ατμόσφαιρα. Μεταξύ των πιθανών συνεπειών από την εφαρμογή του σχεδίου αυτού είναι η κατάρρευση του ωκεάνιου οικοσυστήματος, εξαλείφοντας κάθε μορφή ζωής του! Την εφαρμογή του σχεδίου ανέλαβε η αμερικάνικη εταιρεία Planktos Inc. που δηλώνει ότι δεν χρειάζεται άδεια από κανένα γιατί η ρίψη του σιδήρου γίνεται σε διεθνείς θάλασσες.

Η πιο τρελή και παράλογη πρόταση της γεωμηχανικής που μελετάται, είναι η μετακίνηση της Γης από την τροχιά της απομακρύνοντας της έτσι από τον ήλιο, με σκοπό να ψυχθεί ο πλανήτης ! Σύμφωνα με τους υπολογισμούς τους χρειάζεται ενέργεια πέντε χιλιάδων δισεκατομμυρίων βομβών υδρογόνου !!! Αυτό μας έλειπε τώρα ... Να μας ανατινάξουν κιόλας !

Ήρθε η ώρα που πρέπει η Γεωμηχανική να συζητάται ως μέρος των κλιματικών αλλαγών. Να τους αναγκάσουμε να παίρνουν την άδεια μας πριν την εφαρμογή οποιουδήποτε σχεδίου της γεωμηχανικής. Να τους βάλουμε φραγμό στις παρανοϊκές ιδέες τους. Επιτελούς να αντιμετωπιστεί το προβλήμα της υπερθέρμανσης στις αιτίες του και όχι απλώς να θεραπεύσουμε τα συμπτώματα μέσω της γεωμηχανικής. Η θεραπεία είναι χειρότερη από την ασθένεια !



εφημ. ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ + 13 , 02/02/2007

1 comment:

papalagi said...

Αγαπητοί συν-γραφείς! μια παροιμία λέει άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς γ...!! Εμείς στην Ελλάδα πληρώνουμε με το χρόνο την Εθνική ανεξαρτησία μας στους Αμερικάνους!! σαν να είναι οι νταβατζήδες της νύχτας και χειρώτερα!! Δεν έχουμε Εθνική ανεξαρτησία πάρτε το χαμπάρι!! Έχουμε μόνο επιτρόπους!! Οι εκλογές γίνονται μόνο για την εκτόνωση των εντάσεών μας. Όποιος και αν βγει από τους δύο τους, τον ελέγχουν απόλυτα, αφού δεν έχουμε τη δύμανη ν'αντιπαρατεθούμε αλλά ούτε και προτάσεις για ένα νέο πρότυπο ζωής Οικουμενικό.