Σκληρή απάντηση προς τον κ. Φαναριώτη

Σκληρή απάντηση προς το αισχρό και άσχετο άρθρο του κ. Φαναριώτη έδωσε και η δημοσιογράφος κ. Αλίκη Στεφάνου, την οποία και παραθέτουμε :

----------------------------

Κύριε Φαναριώτη,

Με απογοήτευση και απορία διάβασα το ειρωνικό - και μή εμπεριστατομένο επιστημονικά - άρθρο σας για τους αεροψεκασμούς και τα chemtrails.
Αναρωτιέμαι, διαβάζοντας κάποιος όσα γράφετε χωρίς να δει οτι είστε πρόεδρος της οικολογικής επιθεώρησης, αν θα νομίσει οτι γράφτηκε από κάποιο αντί-οικολόγο, δέσμιο μιας κυνικά ορθολογιστικής και τεχνοκρατικής ιδεολογίας, με μηδενική περιβαλλοντική ευαισθησία.

Είναι προφανές οτι ακολουθείτε τη 'γραμμή' που χάραξαν οι wwf και grennpeace πάνω στο θέμα.
Πώς θα μπορούσαν άλλωστε να χειριστούν διαφορετικά το θέμα, οργανώσεις που βασικό τους χορηγός είναι το κράτος με τα παχυλά του κονδύλια, το οποίο όπως σε όλα τα μείζονα θέματα, έτσι και στο θέμα των ψεκασμών επέλεξε να κρατήσει το θέμα στο σκοτάδι και να χαρακτηρήσει γραφικούς, κινδυνολόγους και άσχετους όλους εμάς που ασχολούμαστε, ερευνούμε, αγωνιούμε και πονάμε γι'αυτό.
Σε αυτό ακριβώς το σημείο αισθάνομαι ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί, ερευνώ το θέμα χωρίς κανένα απολύτως οικονομικό αντάλλαγμα αλλά από προσωπικό και ανθρώπινο ενδιαφέρον κ. Φαναριώτη.
Δεν ασχολούμαι με υποκινούμενα θέματα ούτε δημοσιοποιώ ελεγχόμενα και προαποφασισμένα συμπεράσματα.
Προς ενημέρωσή σας, σας λέω πως με το θέμα ασχολείται ο Συνήγορος του Πολίτη καθώς και ο Εισαγγελέας.
Αν εσείς λοιδωρείτε ΜΜΕ, πολίτες και διάφορες οργανώσεις που ασχολούνται παγκοσμίως με το θέμα των αεροψεκασμών, ευτυχώς αυτές οι δύο Αρχές δεν το κάνουν κ. Φαναριώτη.

Στόχος μας δεν είναι να φοβήσουμε τον κόσμο και να του δημιουργήσουμε αισθήματα ανασφάλειας και ηττοπάθειας κ. Φαναριώτη.
Στόχος μας είναι να αφυπνίσουμε τον κόσμο ώστε να ενδιαφερθεί, να ασχοληθεί, να ερευνήσει και να δει με πραγματική ευαισθησία το θέμα της επιβίωσης των λαών και του πλανήτη.

- Οικολογικά ευαίσθητοι δεν είναι μόνο αυτοί που ασχολούνται με την κατάργηση της πλαστικής σακούλας των super-markets, ούτε αυτοί που αγωνιούν για την επιβίωση της πολικής αρκούδας, καθισμένοι αναπαυτικά στον καναπέ τους, παρακολουθώντας αντίστοιχα ρεπορτάζ και ντοκυμαντέρ.
- Οικολογικά ευαίσθητοι δεν είναι μόνο όσοι έχουν τη δυνατότητα λειτουργίας κάποιας ηλεκτρονικής οικολογικής εφημερίδας, με τον τίτλο του προέδρου πάνω από το κεφάλι τους και με όση δημοσιότητα και ικανοποίηση προσωπικής φιλοδοξίας αυτό συνεπάγεται.
Οικολογικά ευαίσθητοι κ. Φαναριώτη, είναι και όλοι αυτοί που ερευνούνε και ασχολούνται με τους πιθανούς κινδύνους και τις συνέπειες που ενέχει αυτό που χαρακτηρίζεται πρωτοφανές, απίθανο, περίεργο, δύσκολο να αποδειχτεί, το μή προβεβλημένο από τα μέσα, το μη αποδεκτό από τον κοινό νου, το απρόβλεπτο ακόμη και το απίστευτο.

Υπάρχει δυστυχώς μια πραγματικότητα κ. Φαναριώτη.
Αν εσείς διαφωνείτε με αυτή την πραγματικότητα, και με όλα όσα αναδικνύονται μέσα από αυτή , είναι δικό σας θέμα αλλά δε σημαίνει απαραίτητα οτι εσείς έχετε δίκαιο και είστε σοβαρός, ενώ εμείς έχουμε άδικο και είμαστε γραφικοί.
Το γεγονός οτι αυτό που παρατηρούμε βρίσκεται πολύ ψηλά και δεν απασχολεί τα καθημερινά ενδιαφέροντα ενός κόσμου ο οποίος έχει χίλια προβλήματα να αντιμετωπίσει, δεν το καθιστά αυτομάτως και ανύπαρκτο.


Είναι δύσκολο να δεχτεί κάποιος οτιδήποτε βρίσκεται σε επίπεδο θεωρίας.
Ας μην ξεχνάμε όμως, οτι πολλά θέματα, επιστημονικά και μη, παρέμεναν σε επίπεδο θεωρίας μέχρι τη στιγμή που αποδείχθηκαν.
Πολλοί επιστήμονες χλευάστηκαν , χαρακτηρίστηκαν τρελοί ή γραφικοί για τις θεωρίες τους κατά καιρούς, τελικά όμως η αξία τους αναγνωρίστηκε μόλις απέδειξαν τους ισχυρισμούς τους.
Ας το έχετε αυτό κατά νου κ. Φαναριώτη και μην προτρέχετε σε απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς.

Λίγα σχόλια επί της ουσίας του άρθρου σας:
Στην απορία σας αν έχουν κάτι καλύτερο αυτοί οι άνθρωποι να κάνουν από το να σπαταλούν χρόνο και χρήμα σας απαντώ:
Δε θα έπρεπε να απορείτε τη στιγμή που πρόκειται για στρατιωτικό πρόγραμμα των ΗΠΑ.Φυσικά και δεν έχουν κάτι καλύτερο να κάνουν!
Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξής τους άλλωστε. Τα πειράματα και οι διαφόρων ειδών καταστροφές.
Γνωρίζετε μήπως εσείς κάποιο στρατιωτικό πρόγραμμα και δη των ΗΠΑ, με αγαθά κίνητρα και χωρίς επιδοτήσεις δισεκατομμυρίων δολλαρίων?

Αναρωτιέστε με ειρωνία αν έπαθε κανείς κάτι «πραγματικά κακό» μέχρι σήμερα?
Τί είναι για σας το πραγματικά κακό κ. Φαναριώτη?
Δεν είναι ο καρκίνος, δεν είναι η έξαρση καινούριων και μη αναγνωρίσημων και αντιμετωπίσημων ιατρικά ιώσεων, δεν είναι τα αποτελέσματα μικροβιολογικών εξετάσεων σε χιλιάδες άτομα παγκοσμίως, τα οποία δείχνουν αδικαιολόγητες ποσότητες βαρέων μετάλλων στο αίμα?
Ασχοληθείτε ενδελεχώς και θα πάρετε τις απαντήσεις που ψάχνετε.
Έχω μιλήσει με ειδικευμένο μικροβιολόγο ο οποίος ασχολείται με τέτοιους είδους εξετάσεις κ. Φαναριώτη και ο οποίος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την «πανδημία» η οποία εξελίσεται.
Εσείς κ. Φαναριώτη με ποιον μιλήσατε και συμπεράνατε με τέτοια βεβαιότητα οτι κανείς δεν έπαθε κάτι πραγματικά κακό?

Ισχυρίζεστε οτι πρόκειται περί «μύθου».
Βασισμένος προφανώς στην άποψη μερικών φίλων σας επιστημόνων.
Πάντα υπάρχει και η άλλη όψη όμως κ. Φαναριώτη. Υπάρχει και η άλλη άποψη καθώς και η άλλη πραγματικότητα.
Ο «μύθος» που ισχυρίζεσται, με έχει διαβεβαιώσει για την ύπαρξη της Γεωμηχανικής μεθόδου καθώς και για τα πειράματα που γίνονται με ψεκασμούς για τη μείωση της θερμοκρασίας στον πλανήτη.
Ο «μύθος» έχει όνομα, λέγεται Ken Caldeira, και είναι ένας εκ των συμμετασχόντων επιστημόνων στην πραγματοποίηση της Γεωμηχανικής.
Ο «μύθος» και οι συνεργάτες του ξέρουν πολύ καλά τις επιπτώσεις της Γεωμηχανικής στην ανθρώπινη υγεία αλλά ισχυρίζονται πως είναι η μόνη λύση για το καλό του πλανήτη!
Μιλήστε πρώτα μαζί του και μετά ελάτε να μου πείτε 'ποιός είναι ο μύθος και ποιοί αυτοί που τον αναπαράγουν'.

Σε κάποιο σημείο του άρθρου σας γράφετε πως μας «συγχωρείτε»!
Σας είπε κανείς κ. Φαναριώτη οτι ζητάμε τη συγχώρεση κανενός και ειδικά τη δική σας και αλήθεια, ποιο είναι αυτό το στοιχείο που σας καθιστά ικανό να συγχωρείτε ή όχι τους συνανθρώπους σας?
Αν θεωρείτε εαυτόν παντογνώστη και παντοκράτορ, θα σας πρότεινα να προσγειώσετε το καλάμι που ιππεύετε!
Οδηγείστε σε μια αυθαίρετη συμπερασματολογία με μεγάλη δόση απαξίωσης στα πρόσωπα όλων ημών που, σας βεβαιώνω οτι δεν είμαστε ανόητοι κ. Φαναριώτη.
Σας συμβουλεύω, την επόμενη φορά που θα αποφασίσετε να γράψετε τη γνώμη σας να είστε πιο ευγενικός με τους ανθρώπους στους οποίους απευθύνεστε.

Επίσης, την επόμενη φορά καλό θα ήταν να διαβάσετε, να μελετήσετε, να συγκρίνετε απόψεις, να κάνετε έρευνες, να στοιχειοθετήσετε και να διασταυρώσετε πληροφορίες.
Με αυτόν τον τρόπο, ίσως καταφέρετε να μην ακυρωθείτε στη συνείδηση αυτών που θα σας διαβάσουν.
Ίσως κιόλας αποκτήσετε την ικανότητα να διακρίνετε την ιδιοτέλεια από την ανιδιοτέλεια, να μάθετε αν υπάρχουν υπερόπλα, αν γίνονται ψεκασμοί, κατά πόσον ο κόσμος παγκοσμίως αντιδρά στα μεταλλαγμένα και τελικά ποιοί είναι αυτοί που ασχολούνται ανιδιοτελώς και από πραγματικό ενδιαφέρον και , ποιοί είναι αυτοί που ασχολούνται λόγω επιδοτήσεων και ματαιοδοξίας.


Αλίκη Στεφάνου

Δημοσιογράφος

No comments: